Вести


Подршка организацији квалификационе утакмице рукометних репрезентација Србије и Швајцарске у Новом Саду

Нови Сад , 20. мај 2019.
-A A +AПодршка организацији квалификационе утакмице рукометних репрезентација Србије и Швајцарске у Новом Саду.

Нови Сад , 20. мај 2019. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез примио је данас председника Рукометног савеза Србије Божидара Ђурковића са сарадницима и председника Рукометног клуба „Војводина“ Милана Ђукића и директора клуба Дарка Јефтића. Тема разговора је била организација квалификационе утакмице за Европско првенство у рукомету између репрезентација Србије и Швајцарске 16. јуна у Новом Саду.

Покрајински секретаријат за спорт пружиће пуну подршку организацији ове одлучујуће утакмице за одлазак на Европско првенство и, како је рекао Батез, Нови Сад дуго није имао званичну утакмицу сениорске репрезентације у рукомету. Покрајински секретар за спорт честитао је представницима Рукометног клуба „Војводина“ на новој, седмој за редом титули државног шампиона.

Председник Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић изразио је задовољство због подршке и са покрајинског нивоа, с обзиром да је рукомет веома развијен и популаран на територији Војводине. Одлучујућа утакмица најбољих рукометаша Србије и Швајцарске одржаће се 16. јуна, у великој дворани новосадског „Спенса“.

Председник Рукометног клуба „Војводина“ Милан Ђукић рекао је да ће овај клуб, заједно са РСС бити технички организатор овог важног дуела, пошто већ има велико искуство у организовању великих спортских сусрета.

На данашњем састанку било је речи о пројекту реконструкције спортске хале на Сланој бари у Новом Саду, како би се обезбедила рукометна дворана за одржавање утакмица и највишег ранга, као што је Лига шампиона.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs