Вести


Подршка Покрајине за подизање и опремање пластеника

Нови Сад , 30. новембар 2016.
-A A +AПодршка Покрајине за подизање и опремање пластеника.

Нови Сад , 30. новембар 2016. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, уручио је данас 44 уговора пољопривредницима из Војводине који су добили бесповратна средства за суфинансирање набавке конструкција и опреме за биљну производњу у заштићеном простору. Укупна вредност додељених уговора је 20 милиона динара, од чега је из покрајинског буџета обезбеђено близу 10 милиона динара. Реализацијом тих инвестиција у покрајини ће под пластеницима бити још 47.981 квадратних метара.

Према речима секретара Радојевића у 2016. години је у подизање и опремање пластеника уложен 51 милион динара, а средства је добило 176 пољопривредника. То улагање је омогућило да под пластеницима буде 213.002 квадратних метара.

„И у 2017. години ћемо сигурно наставити са подршком за подизање и опремање пластеника, јер је реч о мери која доприноси интензивнијем начину пољопривредне производње“, рекао је секретар Радојевић. Он је додао да у Војводини постоји традиција бављења повртарством, те да су поред подршке за подизање и опремање пластеника, нашим пољопривредницима на располагању и бесповратна средства за набавку система за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара и њихово опремање.

Ресорни секретар је још једном поновио да су мере Покрајинског секретаријата за пољопривреду усклађене са конкурсима Покрајинског фонда за развој пољопривреде, што регистрованим пољопривредним газдинствима у Војводини обезбеђује пуну и праву подршку.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs