Вести


Подршка Покрајинске владе промоцији најуспешнијих основаца и средњошколаца у Војводини

Нови Сад , 13. јун 2017.
-A A +AПодршка Покрајинске владе промоцији најуспешнијих основаца и средњошколаца у Војводини.

Нови Сад , 13. јун 2017. .

Покрајинска влада наставиће и ове године да подржава пројекат „Учим+Знам=Вредим“, који медијски промовише најбоље основношколце и средњошколце у својим локалним срединама, истакнуто је на састанку потпредседника Покрајинске владе Ђорђа Милићевића и председника Удружења за промоцију друштвене одговорности Александра Савановића.

Кроз пројекат „Учим+Знам=Вредим“, који је 2015. године покренуло Удружење за промоцију друштвене одговорности, до сада је прошло више од 170 ученика основних и средњих школа са територије Града Новог Сада и општина Темерин, Србобран и Сремски Карловци који су остварили најзначајније резултате на републичким и међународним такмичењима у науци и уметности. Најуспешнији ђаци ће и ове године бити представљени на билбордима, и то у седам локалних самоуправа, јер су се у пројект укључиле и школе из општина Жабаљ, Бачки Петровац и Беочин.

Потпредседник Милићевић је истакао да је Покрајинска влада партнер у промоцији знања и младих људи који су најбољи амбасадори оних вредности које се промовишу овим пројектом, а то су знање, образовање и марљивост.

„Наша обавеза као јавних делатника јесте да промовишемо те вредности, а са друге стране чини нам и лично задовољство да учествујемо у тако позитивној и вредној акцији“, казао је Милићевић и изразио задовољство због тога што овај пројекат постаје све прихваћенији у већем броју општина у нашој покрајини.

Он је нагласио да је опредељење Покрајинске владе да улаже у младе и у образовање. То се види кроз одлуке донете у протеклих годину дана попут велике акције адаптације и санације предшколских и школских установа у Војводини, за шта је издвојено око 320 милиона динара, а која ће бити настављена наредних година. Такође, значајна су улагања и у високо образовање и у Универзитет у Новом Саду, факултете и институте чији је Покрајина оснивач.

Милићевић је истакао и да ће се по први пут одржати Сајам науке и привреде у Новом Саду, а на иницијативу и под покровитељством Покрајинске владе. Циљ те прве манифестације ће бити да се знање које се стиче на универзитетима и знање које поседују људи који раде у научним институтима стави у већој мери у функцију привреде, да дође до што тешњег повезивања привреде и науке.

„Желимо да кроз овакве пројекте, међу које се убраја и „Учим+Знам=Вредим“ утичемо на то да млади и образовани људи остану у овој земљи и да ту примене своје стечено знање и допринесу развоју својих локалних средина и земље у целини“, рекао је потпредседник Милићевић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs