Вести


Под хитно превазићи актуелни конфликт

Нови Сад , 23. мај 2018.
-A A +AПод хитно превазићи актуелни конфликт.

Нови Сад , 23. мај 2018. .

На иницијативу покрајинског секретара за здравство доц. др Зорана Гојковића данас је одржан састанак на којем су присуствовали проф. др Петар Сланкаменац, в.д. директора Клиничког центра Војводине и проф. др Снежана Бркић, декан Медицинског факултета у Новом Саду .

Тема састанка били су вишемесечно неразумевање и недостатак воље и жеље за дефинисање међусобних односа, који су ескалирали у последња два дана.

Напомињући да у овој ситуацији највеће последице трпе студенти и да је то недопустиво, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић од сукобљених страна захтевао је да у складу са законом и важећим правним прописима што пре реше несугласице које имају.

С тим у вези, договор је да ће руководство Медицинског факултета одмах приступити изналажењу крајњих решења у вези начина финансирања практичне наставе у Клиничком центру Војводине и потписивања споразума о сарадњи који је у складу са правним прописима, оправдан и неопходан, а да ће Клинички центар Војводине до тада изаћи у сусрет студентима Медицинског факултета и допустити несметано обављање наставе.

Потписан споразум о међусобно регулисаним обавезама ступиће на снагу 15. октобра 2018. године са почетком нове школске године.
Декан Медицинског факултета проф.др Снежана Бркић уверила је покрајинског секретара за здравство да завршетак овогодишњег летњег семестра неће бити угрожен због краткотрајног прекида практичне наставе.

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић захвалио се представницима обе институције и пожелео свим студентима Медицинског факултета, наставницима и сарадницима који учествују у наставном процесу, успешан завршетак школске године и предстојеће испитне рокове.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs