Вести


Покрајина и буџет Покрајине?

Нови Сад , 15. децембар 2015.
-A A +AПокрајина и буџет Покрајине?.

Нови Сад , 15. децембар 2015. .

Министар финансија Душан Вујовић изнео је у јавности неистину да ће свота која ће се слити у Покрајину наредне године бити већа од осам одсто републичког буџета.

Законом о буџету Републике Србије за 2016. годину, мимо Устава и закона, буџету Покрајине приписана су средства у износу од преко 30 милијарди динара за финансирање републичке надлежности - зарада у основном и средњем образовању и трансферна средства општинама и градовима. Поред ових средстава, министар је у својој изјави буџету Покрајине по први пут приписао и вредност расхода од преко 15 милијарди динара који ће бити извршени директно из буџета Републике, преко различитих министарстава, а односе се на расходе за радове на територији Војводине.

Недоумице око Уставом утврђеног обима буџета за покрајинску администрацију нема. Рачуница је једноставна и јасна. Седам одсто пореских прихода буџета Републике износи најмање 58 милијарди динара и толико би требало да износе средства којима АП Војводина располаже. Свако додавање трансферних средстава је неосновано, а нарочито урачунавање средстава која неће ни проћи преко буџета АП Војводине.

Ова изјава министра је замагљивање стварности и обмањивање јавности.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за финансије

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs