Вести


Покрајина омогућила врхунске услове за спорт у општини Бачки Петровац

Нови Сад , 08. април 2016.
-A A +AПокрајина омогућила врхунске услове за спорт у општини Бачки Петровац.

Нови Сад , 08. април 2016. .

Председник Покрајинске владе др Бојан Пајтић обишао је данас, заједно са директором Управе за капитална улагања Небојшом Маленковићем, радове на изградњи спортске хале у Гложану, поред Основне школе „Јозеф Марчок–Драгутин“ и школску спортску халу у Основној школи „Јан Чајак“ у Бачком Петровцу, где је Покрајина омогућила набавку опреме за спорт и опремање трибина.

Председник Пајтић истакао је данас у изјави медијима да је приоритет Покрајинске владе свих ових година и био улагање у боље стандарде живљења на селу.

"У општини Бачки Петровац, која је насељена претежно припадницима словачке националне заједнице, ми смо подигли на изузетно висок ниво комуналну опремљеност. Слободно може да се каже да за последњих 40 година није толико изграђено. Поменимо само да су и Бачки Петровац и Кулпин, и ево сада неколико недеља касније и Гложан, добили спортске хале на којима би им могли завидети и места у много развијенијим земљама. Данас смо завршили опремање хале у Бачком Петровцу, а у току ове школске године ће деца, али и одрасли у Гложану, добити прилику да се баве спортом на здрав начин. Можемо рећи слободно да смо поносни што смо учинили много да деца могу да остану да живе на селу. Нема нико право да позива децу да живе на селу ако им није обезбедио услове да здраво одрастају, баве се спортом, да привређују и уживају у Србији у којој су се родили" , поручио је председник Пајтић приликом ове радне посете општини Бачки Петровац.

Павел Марчок, председник Општине Бачки Петровац, истакао је да сада у сваком селу ове општине постоји спортска хала и сва деца имају једнаке шансе, као и деца у граду, да се баве било којим спортом.

„Хала у Гложану је инвестиција од 100 милиона динара, док је спортска хала у Бачком Петровцу, заједно са опремањем, пројекат вредан 105 милиона динара. Захвални смо Покрајинској влади и Управи за капитална улагања што је инвестирала у ове пројекте, и омогућила да грађани наше општине имају живот какав може да пружи и велика средина“, навео је председник Општине Бачки Петровац.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs