Вести


Покрајина подржава практичну наставу у раду пољопривредних школа

Нови Сад , 16. септембар 2016.
-A A +AПокрајина подржава практичну наставу у раду пољопривредних школа.

Нови Сад , 16. септембар 2016. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, потписао је данас уговоре са директорима седам средњих пољопривредних школа из Војводине, које су остварили право на средства у оквиру конкурса ресорног секретаријата, намењеног њиховом опремењу и унапређивању практичне наставе.

Радојевић је истакао да је реч о уговорима, чија је укупна вредност скоро 8,2 милиона динара, што ће допринети осавремењавању наставног процеса, а у складу са оним што су ове школе исказале за своје приоритете. Осим набавке система за наводњавање, бесповратна средства су додељена и за противградне мреже, опремање сточарских фарми, и опреме за биљну производњу у заштићеном простору. Средства су добили свих седам средњих пољопривредних школа, које су конкурисале, из Панчева, Вршца, Футога, Зрењанина, Сомбора, Бачке Тополе и Руме.

„Могу да констатујем да пољопривредне школе у Војводини на најбољи могући начин имлементирају теорију у праксу, и када је реч овим средњим школама можемо говорити о дуалном образовању. Циљ је свакако да са овим инвестицијама утичемо да се у овим средњим школама подигну капацитети, да њихов рад буде што ефикаснији, и да се унапреди практична настава“, изјавио је представницима медија мр Вук Радојевић након потписивања уговора са корисницима ових средстава. Ресорни секретар је, уједно, иницирао данас да актив директора средњих пољопривредних школа из наше покрајине направи предлог заједничких приоритетних потреба, како би Секретаријат сачинио концепт у циљу што боље припреме за наредну буџетску годину. Радојевић је најавио да ће овакав начин рада постати пракса.

Директори војвођанских пољопривредних школа истакли су важност оваквих уговора, који њиховим ђацима доносе велике бенефите, јер је реч о стручним школама, које имају традицију и где се учи живот на делу. Ови ђаци, након школовања, углавном сви нађу посао, јер су, по речима својих професора, добро обучени за своју струку.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs