Вести


Покрајина подржала скуп о развоју иновационе делaтности

Нови Сад , 10. април 2014.
-A A +AПокрајина подржала скуп о развоју иновационе делaтности .

Нови Сад , 10. април 2014. .

У организацији Информативног центара за пословну стандардизацију и сертификацију BSC, Заједничког истраживачког центра Европске комисије (Joint Research Centre – JRC) и Универзитета у Новом Саду, данас је почела дводневна ,,smart specialization” радионица Европске уније, на којој ће бити разматране регионалне иновационе стратегије (RIS3) АП Војводине, северне Румуније и регије Везер Емс из Немачке, а у оквиру S3 платформе ЕУ. Учесници радионице, око 50 представника више европских држава, разговараће о томе како најбоље уклопити транснационалну сарадњу у регионалне иновационе стратегије.

Радионицу је отворио покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин који је нагласио да на путу Србије ка Европској унији, овакви скупови имају велику вредност. „С једне стране у прилици смо да чујемо искуства земаља које су Европској унији у домену иновaционог развоја, али и да покажемо дa је у нашој земљи у току процес који јасно показује да желимо да усвојимо европске стандарде“, навео је Мирослав Васин.

Секретар Васин је нагласио да је Војводина прва регија из земље која није чланица Европске уније, у којој је организована таква радионица. Он је додао да је овај догађај и подршка Дунавској стратегији, те да чињеница да се организује у Војводини, нашој покрајини даје посебан значај на пољу стратешког развоја иновационе делатности дунавског региона.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs