Вести


Покрајина регресира превоз за близу две хиљаде студената

Нови Сад , 02. април 2019.
-A A +AПокрајина регресира превоз за близу две хиљаде студената.

Нови Сад , 02. април 2019. .

За регресирање превоза студената у међуградском, односно, међумесном саобраћају на територији АП Војводине у 2019. години, Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност обезбедио је 20 милиона динара. Средства за регресирање превоза намењена су за буџетске студенте, за студенте који нису корисници услуга смештаја и исхране у студентским центрима и који не користе стипендије и кредите.

На основу јавног конкурса, право на ова средства остварило је 28 локалних самоуправа, а њиховим представницима је данас, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић уручио уговоре и решења о додели новчаних средстава.

Обраћајући се присутним представницима општина покрајински секретар проф. др Зоран Милошевић нагласио је да нико није тако важан као млади који се школују.

„Високо образовање у АП Војводини је децентрализовано. Ми имамо шест локалних самоуправа који су носиоци високог образовања на високим струковним школама, па тако осим Новог Сада, имамо Суботицу, Кикинду, Вршац, Зрењанин и Сремску Митровицу. С друге стране, Универзитет у Новом Саду је лоциран још у три града: Сомбору, Суботици и Зрењанину, а ако томе додамо да смо присутни и у Бујановцу, значи да смо на корак од прага вашег дома“, рекао је секретар Милошевић и додао да се подршка студентима који се образују у Новом Саду огледа у обезбеђивању смештаја, чији број, заједно са Зрењанином, Сомбором и Суботицом износи близу 4.000 смештајних јединица и на тај начин им је омогућено квалитетније студирање и уштеда породичног буџета.

„Локалне самоуправе су послале, захваљујући овом програму, лепу поруку – останите код нас. Суштина ових пројеката јесте – мало више љубави, јер ако сте се већ определили да студирате и верујете у вашу будућност, читаве генерације и нашег друштва, онда предлажем да, поред родитеља помогне локална самоуправа, покрајинска, републичка администрација, пре свих ми, већ сада“, казао је Милошевић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs