Вести


Покрајина суфинансира краткорочне пројекте са 20 милиона динара

Нови Сад , 29. новембар 2016.
-A A +AПокрајина суфинансира краткорочне пројекте са 20 милиона динара.

Нови Сад , 29. новембар 2016. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, са сарадницима, уручио је данас решења и уговоре представницима 14 високошколских институција у нашој покрајини, који су на конкурсу Секретаријата добили средства за суфинансирање краткорочних пројеката у 2016. години.

Укупна вредност уговора је 20 милиона динара, а средства су намењена реализацији научноистраживачких пројеката, чија истраживања трају до годину дана и од посебног су интереса за одрживи развој у Аутономној покрајини Војводини.

Проф. др Зоран Милошевић истакао је да је Секретаријат додатна средства за реализацију ових пројеката обезбедио на основу Покрајинске скупштинске одлуке о ребалансу буџета АП Војводине за 2016. годину. Како је навео, на овај начин омогућено је суфинансирање 23 краткорочна пројекта у оквиру различитих научних области на свим високошколским институцијама у нашој покрајини.

Ресорни секретар је корисницима средстава честитао на заслуженој подршци, која је према њему отишла за онај сектор у друштву, чији минули рад говори о озбиљном научноистраживачком послу, који тражи даље унапређивање како саме професије, тако и рада високошколских институција одакле су ови пројекти кандидовани, а посебно научних области у оквиру којих се реализују.

„У идућој години за ову област планирамо издвајање од близу 50 милиона динара. Још увек није могуће изрећи тачну цифру, јер је буџет у настајању, али чинимо све да на позицији краткорочних пројеката имамо довољно средстава. Она ће бити допуњена и додатним средствима.Реч је о пет милиона динара за пројекте у области уметности, пет милиона динара за развојно-истраживачке пројекте намењене високим школама, као и четири до пет милиона динара у оквиру истраживачких пројеката посвећеним културном идентитету националних мањина “, најавио је овом приликом проф. др Зоран Милошевић.

У оквиру овог конкурсног циклуса, било је чак 200 пријава, што према речима ресорног секретара јасно говори о томе да је Секретаријат препознат као прави партнер код представника факултета и научних института.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs