Вести


Покрајина у наредној години за унапређење ватрогасног сектора планира 40 милиона динара

Нови Сад , 18. децембар 2018.
-A A +AПокрајина у наредној години за унапређење ватрогасног сектора планира 40 милиона динара.

Нови Сад , 18. децембар 2018. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић примио је данас делегацију Ватрогасног савеза Војводине, чији рад је подржала Покрајинска влада, имајући у виду значај ове добровољне организације за сваку средину, посебно у ванредним ситуацијама.

Др Радојевић је овом приликом, у име председника Покрајинске владе, примио Орден ватрогасног конгреса – стручног скупа који је био посвећен унапређењу знања и организацији ватрогасних јединица и Плакету Ватрогасног савеза Војводине, као посебно признање Покрајинској влади, које му је уручила председница Савеза Љубица Крњаић.

Радојевић се осврнуо на значај Ватрогасног савеза Војводине, који већ седам деценија успешно координира радом добровољних ватрогасних друштава широм Војводине, доприноси њиховом квалитетнијем раду и, како покрајински секретар истиче, и усавршавању ватрогасаца како би ефикасније извршавали своје задатке.

„Желим да се захвалим у име председника Покрајинске владе Игора Мировића на додељеном ордену и плакети, зато што је Ватрогасни савез препознао у нама партнера, и ми стојимо на располагању свим квалитетним предлозима и иницијативама. Управо као резултат тога је и чињеница да смо у буџету за 2019. годину планирали финансијска средства у износу од 40 милиона динара, која су намењена добровољним ватрогасним друштвима за занављање застареле опреме, али истовремено и јединицама локалних самоуправа на територији АП Војводине за набавку нових ватрогасних возила“, истакао је др Радојевић.

Он је изнео уверење да та помоћ треба да унапреди рад ове стручне и хуманитарне организација корисне за целу заједницу чија је активност, како је рекао, посебно битна и у гашењу пољских пожара.

Радојевић је подсетио да је у новембру донет и нови Закон о добровољном ватрогаству, који омогућава да и Покрајинска влада и локалне самоуправе издвајају финансијска средства за помоћ у раду ватрогасних друштава.

Председница Ватрогасног савеза Војводине Љубица Крњаић захвалила се на оваквој значајној подршци Покрајинске владе, као и могућности одржавања ватрогасног конгреса. Она је указала да овакву подршку Покрајинске владе треба такође наградити, као и да ова организација још од 1992. године, није остварила овакав вид подстицаја.

Како је овом приликом истакнуто, Војводина тренутно броји 222 добровољна ватрогасна друштва и око 10.000 едукованих добровољних ватрогасаца, који су обучени за сваки вид пружања помоћи у ванредним ситуацијама.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs