Вести


Покрајинска влада издвојила средства за манастир Рмањ у Епархији бихаћко-петровачкој

Нови Сад , 13. октобар 2021.
-A A +AПокрајинска влада издвојила средства за манастир Рмањ у Епархији бихаћко-петровачкој.

Нови Сад , 13. октобар 2021. .

Покрајинска влада, преко Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, издвојила је три милиона динара за манастир Рмањ у Епархији бихаћко-петровачкој, за изградњу и уређење пирга Катарине Бранковић.

Уговор су у Покрајинској влади, у присуству председника Игора Мировића, потписали директор Фонда Душко Ћутило и епископ бихаћко-петровачки Сергије.

„Желимо на овај начин да допринесемо обнови наше велике светиње, али и опстанку нашег народа у општинама које се налазе на територији те епархије“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да Покрајинска влада у континуитету помаже обнову храмова и манастира наше свете цркве, подсетивши да су прошле недеље издвојена и средства за обнову старе перионице манастира Хиландара.

„То чинимо из срца, са вером и потребом да наше светиње обновимо, али и да покажемо право срце Војводине, срце солидарности, љубави и односа према свим нашим крајевима којима је потребно помоћи“, навео је Мировић.

Епископ бихаћко-петровачки Сергије захвалио је председнику Мировићу на издвојеним средствима, поручивши да ће та помоћ допринети опстанку самог манастира, који се налази у Мартин Броду, на тромеђи Далмације, Лике и Босне, али и нашег народа који се вековима на тим просторима бори за опстанак.

Манастир Рмањ у Мартин Броду, посвећен Светом Николају Мирликијском, подигнут је 1443. године. Сматра се задужбином Катарине Бранковић – кћери Ђурђа Бранковића.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs