Вести


Покрајинска влада издвојила средства за унапређење пољопривредне производње и опреме за прерађивачке капацитете

Нови Сад , 12. новембар 2019.
-A A +AПокрајинска влада издвојила средства за унапређење пољопривредне производње и опреме за прерађивачке капацитете.

Нови Сад , 12. новембар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре пољопривредним задругама о додели бесповратних средстава за куповину опреме и система за унапређење пољопривредне производње и опреме за прерађивачке капацитете.

Реч је о 14 уговора вредних 150 милиона динара, а реализацију овог конкурса спровела је Развојна агенција Војводине са 50 милиона динара.

„Ово је нова подстицајна мера Развојне агенције Војводине, која ће омогућити набавку најсавременије опреме пољопривредним задругама и коју ћемо наставити да реализујемо и у наредним годинама. Од формирања 2016. године до данас, Агенција је оправдала своју улогу подстицајима за ново запошљавање и за набавку машина и опреме, пре свега у малим и средњим компанијама, али је побољшала и пословни амбијент и омогућила запошљавање, посебно у мањим срединама, водећи се начелима транспарентности и јасних критеријума приликом доделе средстава“, изјавио је председник Мировић.

Како је додао, Развојна агенција Војводине имала је важну улогу у промоцији потенцијала АП Војводине у земљи и иностранству, и неки од инвеститора у наредним месецима доћи ће у АП Војводину захваљујући њеном ангажману.

„Циљ нам је да заједно са Покрајинским секретаријатом за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу пружимо подршку домаћој привреди, предузетницима и домаћим задругама“, казао је директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs