Вести


Покрајинска влада и Привредна комора заједно у развој и јачање привреде у Војводини

Нови Сад , 07. фебруар 2017.
-A A +AПокрајинска влада и Привредна комора заједно у развој и јачање привреде у Војводини .

Нови Сад , 07. фебруар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић потписали су данас у Новом Саду споразум о сарадњи ове две институције, у циљу развоја и јачања привреде Аутономне покрајине Војводине. Како је речено на свечаној академији која је уприличена због тога што је Привредна комора Војводине данас обележила и Дан коморе и 98 година постојања, Споразумом о сарадњи успоставља се основ за трајну и континуирану сарадњу и кровни је документ који ће пратити стални контакти и активности институција како би био остварен зацртани резултат: развој привреде Војводине и Србије.

Председник Покрајинске владе је поводом потписивања овог споразума рекао да Војводина у будућности мора и снажније и брже, са више амбиција и више резултата, са више пројеката и са више добити, радити на стварању добрих привредних услова. Он је додао да нема важнијег задатка од развоја привреде, као и да очекује да се Привредна комора Војводине свим својим потенцијалом укључи у дефинисање и реализацију важних развојних пројеката, и то у свим привредним областима.

Оценивши да је у Србији после много година економског посртања и пропадања створена нова клима – клима полета и просперитета, чије ће одржавање кроз рад и програмске активности Покрајинске владе у будућности потврдити и раст БДП-а, индустријске производње и извоза, као и смањење стопе незапослености, председник Мировић је истакао да од Привредне коморе Војводине очекује да она буде један од носилаца израде стратегије развоја привреде у Покрајини, да на највишем нивоу анализира привредна кретања, као и да након тих анализа предлаже најквалитетнија решења. „Привредни развој као кључни циљ нам је исти и на томе, заједно, морамо да истрајемо“, рекао је председник Мировић додавши да администрација не сме да буде терет привреди него њен сервис јер је без напора предузетника и привредника и њихових конкретних резултата, свака политика осуђена на пропаст, као и да су њени кључни задаци предвидивост и сигурност.

Да је Привредна комора Војводине важан, поуздан и стабилан партнер, као и да је њен квалитет у снази и сигурности заједништва, на свечаној академији је у име привредника рекла Јована Јаковљев Триван из компаније „Нопал лукс“ из Бачке Паланке.

Како је рекао председник Привредне коморе Бошко Вучуревић, споразумом ће Привредна комора Војводине, једна од најстаријих институција у Покрајини, све своје расположиве капацитете усмерити на то да буде спона између привреде и администрације, а привреди пре свега квалитетан логистички сервис.

У изјави коју је новинарима након свечане академије дао, председник Покрајинске владе Игор Мировић је посебно истакао да су заједнички циљеви Покрајинске владе и Привредне коморе Војводине стављање свих потенцијала у функцију бржег економског развоја.

„То у ће пракси значити да кроз размену информација, знања, ресурса, механизама са којима располажемо, заправо кроз конкретну помоћ привредницима и предузетницима заједнички стварамо оне услове који ће омогућити да привредници имају већу добит, да се развијају, да запошљавају већи број људи и да тиме доприносе расту укупне привредне активности у Војводини", рекао је и најавио ће на данашњој седници Покрајинске владе бити донета одлука о формирању Развојне агенције Војводине. Како је објаснио, ова Агенција ће у привредни живот Покрајине донети једну новину: већ од 1. јуна ће бесповратним подстицајима домаћим и страним улагачима, према моделу развојне агенције Србије и уз данашњи споразум и циљане активности, омогућити повећање броја запослених, омогућити привредницима да још више улажу у техничко-технолошке и све друге неопходне услове за запошљавање. „Наш главни циљ је да у наредне четири године имамо што више запослених, што више развијених потенцијала који ће омогућити да се Војводина даље напредује и да кућни буџети већине породица које живе у Војводини буду богатији“, поручио је Мировић.

Свечаној академији у Привредној комори су, уз бројне привреднике и предузетнике, присуствовали и потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и потпредседник Привредне коморе Србије Мирослав Милетић и представници Привредне коморе Косова и Метохије.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs