Вести


Покрајинска влада наставља са модернизацијом зрењанинске болнице

Зрењанин , 19. фебруар 2016.
-A A +AПокрајинска влада наставља са модернизацијом зрењанинске болнице.

Зрењанин , 19. фебруар 2016. .

Покрајинска секретарка за здравство, социјалну политику и демографију проф. др Весна Копитовић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић посетили су данас Општу болницу ''Ђорђе Јоановић“ у Зрењанину, која је, захваљујући средствима Управе за капитална улагања АП Војводине, купила нову медицинску опрему – мобилни РТГ систем са Ц луком и ултразвучни колор доплер апарат. Вредност набављених апарата је 11.136.800,00 динара. Нова, савремена опрема допринеће бржој, квалитетнијој и већој продуктивности интерног одељења и одељења радиологије зрењанинске болнице.

Покрајинска секретарка за здравство, социјалну политику и демографију проф. др Весна Копитовић је напоменула да је дијагностика изузетно важна како би лечење пацијената било успешно.

„Циљ нам је да кроз програм који је усвојила Покрајинска влада, а који се односи на телерадиологију, и ову установу увежемо са Клиничким центром Војводине, јер нам је свима у интересу да дијагностика иде у добром и савременом правцу,“ истакла је др Копитовић и додала да је Покрајински секретаријат за здравство обезбедио средства за поправке и одржавање медицинске опреме, настављајући и на тај начин да се брине о здравственим установама у Војводини.

Указујући на чињеницу да је Покрајинска влада испунила своје обећање са обезбеђивањем средстава за куповину нове медицинске опреме за Општу болницу „Ђорђе Јоановић“, директор Управе за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић је подсетио да су у току прошле године, купљена и два ултразвучна апарата, а да је у току набавка новог система за спирометрију.

„Покрајинска влада наставља да улаже у све здравствене институције и трудимо се да обезбедимо правовремену и ефикасну здравствену заштиту, доступну за све грађане Војводине. Ми од тог пута нећемо одступити, иако постоје неки злуради коментари који опомињу, али нису спремни да помогну. Мораћемо у наредном времену да радимо заједно, ако мислимо да друштво крене напред и да држави буде боље“, истакао је у изјави медијима Маленковић.

Набављена медицинска опрема, изузетних перформанси из угла заштите од зрачења и резолуције, представља апарате најновије генерације који ће допринети квалитетнијој здравственој заштити грађана.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs