Вести


Покрајинска влада обезбедила возила за дијализу најугроженијим општинама

Жабаљ , 23. август 2019.
-A A +AПокрајинска влада обезбедила возила за дијализу најугроженијим општинама.

Жабаљ , 23. август 2019. .

У Војводини се од терминалне бубрежне болести, у сваком тренутку, 1200 пацијената лечи дијализом. Иако надокнађује само 10 одсто рада бубрега, дијализна терапија је овим пацијентима једина шанса.
Осим што траје по неколико сати, више пута недељно, многи пацијенти на дијализу и путују дуго, јер су центри где могу да приме терапију далеко од места где станују.
Зато је Покрајинска влада обезбедила 10 возила за превоз пацијената на дијализу, за најугроженије општине.
Приликом предаје кључева директорима здравствених установа, покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић нагласио је да је ово први пут да Покрајинска влада опредељује средства за ову намену. За куповину возила издвојено је 38 милиона динара и ово је, како је истако секретар Гојковић, циљана акција усмерена према најугроженијим домовима здравља, како би се унапредили услови лечења за дијализне пацијенте.
Возила за превоз пацијената на дијализу добиле су општине Ковин, Бела Црква, Нови Бечеј, Кула, Бач, Апатин, Сента, Нови Кнежевац, Кикинда и Жабаљ. То су установе где је постојала приоритетна потреба да се квалитет и услови лечења бубрежних болесниика побољшају.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs