Вести


Покрајинска влада обезбедила нову магнетну резонанцу и нови ЦТ апарат за Клинички центар Војводине

Нови Сад , 03. јул 2019.
-A A +AПокрајинска влада обезбедила нову магнетну резонанцу и нови ЦТ апарат за Клинички центар Војводине .

Нови Сад , 03. јул 2019. .

Нова магнетна резонанца, по перформансама најјача у Србији и нови ЦТ апарат почели су са радом у Центру за радиологију Клиничког центра Војводине.

Реч је о најсавременијој медицинској опреми, за шта је Покрајинска влада издвојила 209,1 милиона динара.

Са овом набавком завршили смо прву фазу обнове дијагностике широм АП Војводине, не само овде већ и у регионалним болницама, где смо обезбедили ангио сале, ЦТ апарате и магнетене резонанце, казао је председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка Центра за радиологију.

„Ово је најскупља и најсложенија дијагностика, и данас, са поносом можемо рећи да Клинички центар Војводине располаже са најсавременијом дијагностичком опремом. Испунили смо оно што смо и јавно обећали а то је да ћемо веома лоше стање које смо затекли у здравству 2016. године, обновити и унапредити“, казао је председник Мировић.

Уређењем јавних финансија успели смо да обезбедимо набавку најсофистицираније и најскупље опреме. Наставићемо да континуирано улажемо у здравствени систем јер нам је циљ да укинемо листе чекања, да обновимо опрему у свим болницама и домовима здравља који су прешли у надлежност покрајине, казао је председник Мировић.

„Центар за радиологију КЦВ од данас је једна од најрепрезантативнијих здравствених установа не само код нас већ и шире. Инвестирали смо много у овај Центар али и запослили нових 10 лекара и 11 техничара. Хвала Управи КЦВ за ентузијазам и посвећеност, јер имамо огроман потенцијал у новим младим запосленим стручњацима. Желимо да пацијенти имају најбољу здравствену негу а запослени најбоље услове за рад“, рекао је покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић.

„Набавком нове опреме, магнетне резонанце и ЦТ апарата, завршено је опремање Центра за радиологију. Овај пројекат је значајан за комплетно здравство у АП Војводини јер се у њему годишње обави 150.000 дијагностичких прегледа, рекао је помоћник директора за дијагностичку делатност проф. др Зоран Стошић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs