Вести


Покрајинска влада обезбедила још 21 санитетско возило за здравствене установе у АП Војводини

Нови Сад , 15. мај 2020.
-A A +AПокрајинска влада обезбедила још 21 санитетско возило за здравствене установе у АП Војводини.

Нови Сад , 15. мај 2020. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас кључеве 21 санитетског возила са пратећом медицинском опремом представницима здравствених установа у АП Војводини, за шта је из покрајинског буџета издвојено 100 милиона динара.

Санитетска возила донирана су Клиничком центру Војводине, општим болницама у Вршцу, Сомбору, Кикинди и Сенти и домовима здравља у Ади, Алибунару, Врбасу, Кањижи, Кули, Инђији, Ковину, Србобрану, Сечњу, Бечеју, Житишту, Белој Цркви, Тителу, Новом Бечеју, Ковачици и Бачкој Тополи.

У претходне четири године Покрајинска влада обезбедила је укупно 60 нових санитетских возила, чиме је знатно унапређен рад здравствених установа у Војводини.

„Након четири године обезбедили смо савремени медицински возни парк у већини здравствених установа и тиме створили услове за много бољи и ефикаснији рад“, изјавио је председник Мировић.

Покрајинска влада је од јуна 2016. године у унапређење здравственог система инвестирала више од седам милијарди динара.

„Здравствени систем АП Војводине, али и сви ми заједно, у овој епидемиолошкој кризи у протекла два месеца, положили смо испит и на том примеру показало се да је наша политика – политика континуираног улагања у област здравства – дала важан резултат за све грађане“, рекао је Мировић.

Покрајинска влада и ресорни секретаријат, како је додао председник, показали су професионалност и одговорност јер су одлучним и правовременим мерама прву медицинску заштитну опрему набавили још у јануару.

Мировић је нагласио да су највећи терет понели здравствени радници, којима је овом приликом честитао на добрим резултатима које су остварили захваљујући знању, труду и ангажовању, али и грађанима који су поштовали препоруке Владе Републике Србије.

„Данас, 172 године од Мајске скупштине, показали смо да смо достојни наследници оних који су Војводину видели као најуспешнији и најразвијенији део Србије. Српска Војводина данас слави и истовремено ради на начин да њене институције буду сваког дана боље и модерније“, закључио је председник Покрајинске владе.

Покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић изјавио је да је ова покрајинска влада од првог дана улагала у здравствени систем Војводине, као и у овај важан сегмент, набавку санитетских возила и возила за дијализу са комплетном пратећом медицинском опремом, неопходних за ефикаснији рад свих здравствених установа, у нади да ће се наставити континуирано улагање у област здравства.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs