Вести


Покрајинска влада подржава промоцију најбољих ђака

Нови Сад , 05. септембар 2016.
-A A +AПокрајинска влада подржава промоцију најбољих ђака.

Нови Сад , 05. септембар 2016. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас представнике Удружења за промоцију друштвене одговорности које, на територији Новог Сада и општина Сремски Карловци, Србобран и Темерин, спроводи пројекат промоције најбољих ученика основних и средњих школа на билбордима, под називом „Учим+Знам=Вредим“.

„Циљ ове Покрајинске владе, између осталог, и јесте да се знање цени и врати на пиједестал где му је и место. У том смислу ће и деловати читава Покрајинска влада, а посебно покрајински секретаријати који се баве образовањем и високим образовањем и у оквиру својих надлежности.Покрајина ће чинити све да, колико год буде имала потенцијала, помогне развоју образовања, науке, подстицају младих талената, јер у данашњем времену, знање јесте права снага и моћ. Све друго су мање-више релативне категорије, али право знање нема алтернативу,“ казао је потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић.

Милићевић је додао да му је драго што Покрајина помаже пројекат и изразио жељу да се у наредним годинама та сарадња унапређује и да се кампања „Учим+Знам=Вредим“ прошири и на друге локалне самоуправе које до сада нису били укључене.

„Акција је веома значајна у промовисању младих талената, да их учини храбријим и подстакне у ономе што раде. Верујем да ће и друге локалне самоуправе у Војводини препознати вредност ове акције и да ће их бити укључено све више сваке године у вашу акцију, али желим вам да се то препозна и широм целе Србије. Јер свуда има правих, младих, талентованих, добрих и зашто их не препознати и не показати свима праве и позитивне примере“, нагласио је Милићевић.

Председник Удружења за промоцију друштвене одговорности Александар Савановић информисао је потпредседника Милићевића о току акције и најавио је ће у четири локалне самоуправе на билбордима бити промовисано више од 130 ученика основних и средњих школа, које су кандидовале њихове школе на основу успеха постигнутих ове године, а жири пројекта изабрао да се нађу на билбордима у Новом Саду, Сремским Карловцима, Србобрану и Темерину. Он се захвалио на подршци Покрајине која је од прве године пројекта „Учим+Знам=Вредим“ који се реализовао у Новом Саду, препознала значај промоције правих вредности, помогла у његовој реализацији и изразио задовољство што је та подршка настављена и ове године када је пројекат проширен на околне општине.

Савановић је казао да је значајно што су у пројекат укључене и локалне самоуправе, јер је борба за промоцију знања, као једне од основних вредности друштва које жели да се развија и напредује, системски задатак, а не посао појединца.

Пројекат „Учим+Знам=Вредим“ који промовише на билбордима најбоље ученике основних и средњих школа који су у освајали једно од прва три места на међународним и републичким такмичењима, започет је 2015. године у Новом Саду када је на 14 билборда представљено 30 ученика. Ове године планирано је да на 30 билборда у четири локалне самоуправе буде представљено више од 130 ученика.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs