Вести


Покрајинска влада се укључила у кампању „16 дана активизма против насиља над женама“

Нови Сад , 26. новембар 2016.
-A A +AПокрајинска влада се укључила у кампању „16 дана активизма против насиља над женама“.

Нови Сад , 26. новембар 2016. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да се Покрајинска влада укључила у кампању „16 дана активизма против насиља над женама“ , која се ове године одржава под слоганом „Наранџасти свет: прикупити новац за окончање насиља над женама и девојчицама“. Зграда Покрајинске владе, Варадински мост преко Дунава у Новом Саду и сат на Петроварадинској тврђави биће осветљени наранџасто.

Наиме, један од главних изазова у напорима да се сузбије насиље над женама и девојчицама јесте мањак средстава за заустављање насиља, за збрињавање жртава насиља, као и промене у животима тих жена и девојака. Да би овај проблем и дошао до изражаја, овогодишња кампања се односи на обезбеђивања одрживог финансирања борбе против насиља над женама и девојчицама.

Покрајинска влада подржала је кампању Завода за равноправност полова, која ће бити одржана у седам општина и градова у Војводини, кроз трибине посвећене информисању сеоских жена о начинима заштите од насиља, као и подизању способности надлежних институција у некој средини за пружање адекватне помоћи женама које трпе насиље. Председник Покрајинске владе позвао је представнике свих локалних самоуправа на територији АП Војводине да се прикључе овогодишњој кампањи.
Основ за ову активност представља Програм за заштиту жена од насиља у породици и у партнерским односима у АПВ за период од 2014. до 2020. који је саставни део Стратегије за заштиту жена од насиља у породици и у партнерским односима у Војводини за период од 2014. до 2020. године.

„16 данаактивизмапротивнасиљанадженама" је глобална, светска кампања која се обележава у више од 100 држава света. Кампања почиње 25. новембра- Mеђународним даном борбе противнасиља над женама и завршава 10. децембра-Међународним даном људских права.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs