Вести


Покрајински секретаријат за спорт и омладину угостио младе из региона

Нови Сад , 23. септембар 2013.
-A A +AПокрајински секретаријат за спорт и омладину угостио младе из региона.

Нови Сад , 23. септембар 2013. .

Протеклог викенда, Покрајински секретаријат за спорт и омладину био је домаћин тридесет младих представника из различитих земаља, које сарађују на реализацији ИПА пројекта „Јадранска мрежа младих“, где је ресорни секретаријат један од водећих партнера.
Одабрани млади представници, укључени у овај пројекат, допутовали су “Адрибусом“ у склопу активности на реализацији овог пројекта са циљем унапређивања политике младих унутар земаља Јадранске регије, што је основни приоритет у реализацији ове сарадње. Представници из земаља, регија и градова партнера, тренутно су на пропутовању кроз Хрватску, Италију, Словенију, Босну и Херцеговину, те Војводину са циљем упознавања културе ових простора, те међусобног умрежавања и размене позитивних искустава.
Учеснике „Адрибуса“ је у Војвођанском омладинском центру у Новом Саду, испред ресорног секретаријата поздравила подсекретарка Покрајинског секретаријата за спорт и омладину Александра Ристић. Она је нагласила да су овакви пројекти веома важни за сву омладину, како у Војводини, тако и у региону .

- Част ми је што могу да вас све упознам и поздравим у своје име и испред Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, и драго ми је што сте наши гости. Веома је важно да се млади међусобно упознају, да заједно кроз размену искуства и знања, раде на на развоју омладинске политике јер сте ви управо наша будућност, а путовање „Адрибусом“ је један од најбољих начина да се успостави чврста веза међу вама – истакла је подсекретарка Александра Ристић.

Помоћница за омладину Татјана Бањанин Пејић се такође обратила гостима и упознала их са будућим активностима у оквиру пројекта .

- У оквиру пројекта „Јадранска мрежа младих“ форимрана су тела: Форум младих Војводине и Покрајински савет за младе који раде на побољшању омладинске политике и положаја младих у АП Војводини. Тренутно се ради на Меморандуму о будућој сарадњи свих актера овог ИПА пројекта.
Током боравка у Новом Саду млади су се упознали са радом Војвођанског омладинског центра, Омладинског клуба ЦК 13 и обишли знаменитости Новог Сада, а увече уживали у забави, коју је приредио ресорни секретаријат. „Адрибус“ путује осамнаест дана од Гориције у (Италија) преко Изоле, Пуле, Дубровника, Новог Сада, Сарајева, Скадра, Барија, Кампобаса, Риминија, да би се поново вратио у Горицију, одакле су млади кренули на ово подстицајно путовање.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs