Вести


Покрајински секретар Бјелић посетио општине Србобран и Врбас

Нови Сад , 05. октобар 2016.
-A A +AПокрајински секретар Бјелић посетио општине Србобран и Врбас.

Нови Сад , 05. октобар 2016. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић посетио је данас општине Србобран и Врбас, где је са председницима тих општина Нешком Честићем и Миланом Глушцем одржао радне састанке.

Секретар Бјелић је овом приликом поручио да свака општина у Војводини, у наредних годину дана мора припремити десет предлога пројеката, те да све очекује интезиван рад на пројектима који ће бити финасирани из екстерних извора, а Покрајинска влада ће пружити подршку и помоћ у том процесу.

Секретар Бјелић представио је циљеве рада Секретаријата и очекивања од локалних самоуправа у наредном периоду, где је истакао да је циљ Секретаријата ревидирање стратегија развоја и акционих планова по локалним самоуправама, као и повећање апсорпционих капацитета локалних самоуправа и канцеларија за локални економски развој.

- Свака општина има своје специфичности и треба да одреди који су приоритетни истратешки пројекти, а који се односе на економски и рурални развој и опремање индустријских зона, инфраструктуру или енергетску ефикасност, као и пројекте из области здравства, социјале заштите, заштите животне средине, туризма и образовања – рекао је секретар Бјелић.

По његовим речима општине треба да раде и на пројектима из области енергетске ефикасности и да попишу све објекте од значаја, као што су школе, вртићи, домови здравља и болнице, који могу да се уврсте у те пројекте.

Секретар Бјелић је позвао све општине да се укључе у пројекте енергертске ефикасности, и нагласио да је пре два дана расписан позив за прекограничну сарадњу са Мађарском, где ће бити на располагању око 21 милион евра, и да општине треба да кандидују своје пројекте.

Како је данас још истакнуто, неопходна је још боља међуопштинска сарадња, као и интензивирање сарадње на свим нивоима власти и са канцеларијама за локални економски развој.

Председник Општине Врбас је истакао као приоритетне пројекте за изградњу индустријских зона у Куцури и Савином Селу, док је председник општине Србобран рекао да ће се та општина базирати на пројектима у области пољопривреде и руралног развоја, као и пројекте у оквиру развоја туризма.


Извор: ПС за регионали развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs