Вести


Покрајински секретар за пољопривреду отворио Зимски семинар фармера на Тари

Нови Сад , 28. јануар 2019.
-A A +AПокрајински секретар за пољопривреду отворио Зимски семинар фармера на Тари.

Нови Сад , 28. јануар 2019. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић јуче је на Тари отворио Зимски семинар фармера и информисао окупљене паоре на које подстицајне мере и у којима областима пољопривреде могу да рачунају од Покрајине у 2019. години.

„Војвођанска аграрна каса јесте номинално мања, али је буџет Покрајинског секретаријата за пољопривреду од 6,38 милијарди динара конципиран да буде ефикасан и оперативно бољи, јер је мање преузетих обавеза у 2019. години. Више средстава смо определили за аграрне мере намењене регистрованим пољопривредним газдинствима кроз Програм за развој села 663.000.000 динара и, ако томе додамо средства из Програма за земљиште од 694.297.600 динара, долазимо до тога да преко 1,3 милијарди динара имамо на располагању за подршку војвођанској пољопривреди у 2019. години,“ изјавио је др Радојевић.

Радојевић је посебно нагласио да се ради о бесповратним средствима, да регистрована пољопривредна газдинства имају могућност на повраћај и до 80 одсто своје инвестиције ако је реч о посебној категорији апликаната: младима до 40 година , женама носиоцима РПГ, као и о пољопривредницима који раде у отежаним условима рада у пољопривреди. За све остале подносиоце захтева тај повраћај је до 60 одсто.

Зимски семинар фармера одржава се 15. пут, организује га традиционално Клуб 100П плус – удружење пољопривредника чији су циљеви, између осталих, и информисање и едукација својих чланова о актуелности у пољопривреди, те због тога сваке године и организује зимски семинар, који окупи више стотина учесника - пољопривредних произвођача, представника агрономске науке и струке, заступника инпута у аграру, пољомеханизације, осигуравајућих кућа, пословних банака, као и представника амбасада европских држава са развијеном пољопривредом.

Честитајући Клубу паора 100П плус јубиларни семинар, др Вука Радојевић је изразио задовољство што на територији Војводине постоји тако репрезентативно удружење пољопривредника и додао да је Покрајински секретаријат за пољопривреду у 2018. години, кроз конкурс за суфинансирање програмских активности грађана, финансијски подржао Клуб паора 100 П плус.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs