Вести


Покрајински секретар Огњен Бјелић поручио у Бачкој Тополи да се све снаге усмере на развој и стварање радних места

Бачка Топола , 10. фебруар 2017.
-A A +AПокрајински секретар Огњен Бјелић поручио у Бачкој Тополи да се све снаге усмере на развој и стварање радних места.

Бачка Топола , 10. фебруар 2017. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић поручио је, након јуче одржаног радног састанка са председником Општине Бачка Топола Габором Кишлиндером и његовим сарадницима, да је приоритет Покрајинске владе развој свих општина у Војводини и стварање нових радних места, како би се смањила незапосленост. Он је позвао челнике ове општине да све снаге усмере на развој општине, припрему пројеката за екстерно финансирање и обуку запослених у јавној администрацији.

„Ми желимо да одредите три до четири приоритета и да све снаге и фокус усмерите у том правцу. Локалне самоуправе морају да се окрену екстерним изворима финансирања из европских фондова и да улажу у развојне пројекте, а Покрајинска влада ће им у томе пружити подршку. Развој се дешава на локалном нивоу, а представници градова и општина морају да раде на својој ефикасности и ефективности“, рекао је секретар Бјелић и нагласио да је Покрајинска влада свој приоритет смањења незапослености подигла на највиши ниво и да ће програми развоја ићи у том смеру.

Он је додао да ће фокус бити и на 19 општина које припадају трећој и четвртој групи неразвијених општина и позвао општине које имају искуства у имплементацији пројеката да своје знање и искуство поделе са колегама у другим општинама.

Покрајински секретар Бјелић и његов помоћник Шандор Егереши разговарали су са председником Општине, председником Скупштине и члановима Већа о локалном економском развоју, постојећим пројектима и плановима у овој општини.

Председник општине Бачка Топола Габор Кишлиндер се захвалио на подршци и изразио уверење да ће ова општина успети да одговори на све изазове који их чекају у наредном периоду, те да су спремни да своја искуства у имплементацији пројеката поделе са другим општинама.

„Ми имамо већ три до четири приоритетна велика пројекта на које смо усмерени, као што је пречистач воде, изградња базена и други, и одавно припремамо пројекте за ИПА фондове, али имамо разумевања да је Покрајинској влади у фокусу равномеран развој свих општина. Али, рачунамо да у томе има места и за општину Бачка Топола и да можемо рачунати на помоћ“, рекао је председник Општине и додао да је ова радна посета потврда побољшања сарадње са вишим нивоима власти, а што је услов да се уз општинска буџетска средства може рачунати и на средства из покрајинског буџета.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs