Вести


Посета основној школи у Орому

Нови Сад , 26. септембар 2016.
-A A +AПосета основној школи у Орому.

Нови Сад , 26. септембар 2016. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш посетио је основну школу у Орому, издвојено одељење матичне школе „Арањ Јанош” из Трешњевца, поводом замене врата и прозора на школској згради.

За ове радове Покрајински секретаријат за образовање обезбедио је четири милиона динара. У року од две недеље завршиће се прва фаза радова, када се, према речима директора школе Атиле Вајде, очекује наставак улагања. Том приликом, биће замењено 95% прозора на згради школе која је изграђена 1979. године, а који су у веома лошем стању. Заменом столарије и изолацијом зидова, обезбедиће се топле учионице и уштедеће се око 30% на издацима за грејање.

Радови су започети пре три дана, а биће завршени до краја ове недеље.
„Покрајинска влада донела је одлуку да се средства текуће буџетске резерве усмере на покретање и завршетак ове инвестиције. Додељених четири милиона динара за овај пројекат биће довољни да се замене скоро сви прозори и оштећена врата на згради школе у Орому. Надам се да ће таквих примера – где покрајина инвестира у ове сврхе – бити све више и више. Сада правимо трогодишњи план инвестирања на бази анкете коју смо спровели у току летњег распуста у свим образовним установама”, рекао је секретар Њилаш и додао да су све образовне установе доставиле своје захтеве с потребама за одржавањем зграда, великим инвестиционим одржавањима зграда, као и захтеве за изградњу нових зграда (фискултурне сале и други објекти).


Извор: ПС за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs