Вести


Посете школама првог дана нове школске године

Нови Сад , 01. септембар 2016.
-A A +AПосете школама првог дана нове школске године.

Нови Сад , 01. септембар 2016. .

Поводом почетка школске 2016/2017. године, представници Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, данас су посетили четири војвођанске основне школе.

Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, посетио је ОШ „Јован Јовановић Змај” у Кањижи. У свом поздравном говору, између осталог, секретар је рекао: „У живот једне школе уткани су животи и сећања на одрастање и безброј прича из школских клупа генерација ученика. У живот једне школе уткани су и животи оних који су се бавили и баве се једном дивном професијом у којој се спорије стари, јер радити са децом, значи увек бити на извору младости и кристалне енергије. Бити учитељ, наставник, део радног колектива који образује и васпитава младе јесте изузетно захтеван и тежак задатак, али – истовремено – и велико задовољство и велика радост. Посебне честитке упућујем најмлађима који су први пут сели у школске клупе. Желим да им школски дани буду срећни а школски живот лепо искуство које ће испунити њихово детињство.”

Првог дана нове школске године, заменик покрајинског секретара Милан Ковачевић посетио је ОШ „Доситеј Обрадовић” у Иригу, док је подсекретар Жолт Сакалаш био у ОШ „Серво Михаљ” у Падеју. Помоћница покрајинског секретара за образовање Биљана Кашерић, овом приликом посетила је ОШ „Иво Андрић” у Будисави.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs