Вести


Потписани уговори за набавку опреме за наводњавање нових 935 хектара

Нови Сад , 02. август 2016.
-A A +AПотписани уговори за набавку опреме за наводњавање нових 935 хектара.

Нови Сад , 02. август 2016. .

На основу конкурса за суфинансирање и доделу бесповратних средстава за набавку опреме за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара који је расписао Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, данас је ресорни секретар мр Вук Радојевић потписао 147 уговора са регистрованим пољопривредним газдинствима. Укупна вредност ове инвестиције у наводњавање износи нешто више од 145 милиона динара. Од тог износа, 55.186.055,00 динара су бесповратна средства из покрајинског буџета. Овим уговорима биће омогућено наводњавање на површини од 935 хектара.

Обраћајући се присутним пољопривредницима који су данас потписали уговоре, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић је позвао и друга регистрована пољопривредна газдинства да се јаве на конкурс Покрајинског секретаријата који је отворен до 30. септембра, за преосталих 115 милиона динара. Иначе, око 85 одсто финансијских средстава Покрајинског секретаријата за пољопривреду заправо већ је утрошено.

„То нас на неки начин лимитира када је у питању спровођење аграрне политике до краја године. Међутим, у договору са председником Покрајинске владе, имаћемо ребаланс буџета и тада се очекује издвајање додатних финансијских средстава за развој пољопривреде. Конципираћемо мере које су у складу са интересовањима пољопривредних произвођача“, нагласио је Радојевић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs