Вести


Потписани уговори са националним саветима

Нови Сад , 18. април 2016.
-A A +AПотписани уговори са националним саветима.

Нови Сад , 18. април 2016. .

Ове године, као и претходних, такође је обезбеђен новац из покрајинског буџета за суфинансирање редовне и развојне делатности петнаест националних савета, са седиштем на територији Аутономне покрајине Војводине.

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш уручио је уговоре представницима националних савета и притом је нагласио њихову улогу и њихов значај:
„Познато је да национални савети имају изузетно важну улогу у очувању идентитета националних заједница које живе на подручју АП Војводине. Да би национални савети успешно обављали своју улогу, неопходна су средства која овај секретаријат издваја, почев од 2003. године. Улагањем у националне савете, улаже се у демократизацију друштва у целини. Стога, настојаћемо, колико нам то прилике дозволе, да се овај износ увећа и да тиме додатно подстакнемо рад националних савета у АП Војводини.”

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице за ову намену издвојио је укупно 46.214.000,00 динара. Од тога, 36.214.000,00 динара намењено је за финансирање редовне делатности националних савета, а 10.000.000,00 за њихову развојну делатност.


Извор: ПС за образовање

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs