Вести


Потписани уговори са установама социјалне заштите

Нови Сад , 19. април 2016.
-A A +AПотписани уговори са установама социјалне заштите.

Нови Сад , 19. април 2016. .

Професор др Весна Копитовић, покрајинска секретарка за здравство, социјалну политику и демографију уручила је уговоре о финансирању пројеката у области социјалне заштите представницима установа социјалне заштите и удружења грађана.

Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију је за реализацију Програма унапређења социјалне заштите у Аутономној покрајини Војводини, по јавном конкурсу, издвојио укупно 30.000.000,00 динара и то установама социјалне заштите ‒ 25.000.000,00 динара, а пружаоцима услуга социјалне заштите – удружењима грађана 5.000.000,00 динара.

Финансирани су пројекти који подразумевају дневне услуге у заједници, услуге подршке за самосталан живот, саветодавно-терапијске и социјално-едукативне услуге, као и услуге смештаја подизањем и стандардизацијом квалитета услуга које се пружају корисницима на смештају.

Наведеним услугама социјалне заштите задовољавају се специфичне потребе деце и младих без родитељског старања или у ризику од губитка родитељског старања, са сметњама у развоју, у сукобу с родитељима, старатељом и заједницом; жртве злостављања и занемаривања, насиља и експлоатације и жртве трговине људима; као и одраслих и старијих чији су благостање, безбедност и продуктиван живот у друштву угрожени ризицима услед старости, инвалидитета, болести, породичних и других животних околности.

Финансирани су и програми у вези са рехабилитацијом и ресоцијализацијом зависника од дроге, помоћи оболелима од шећерне болести, церебралне и дечије парализе, дистрофије, мултипле склерозе, параплегије, као и програми за заштиту деце, унапређење дечјег стваралаштва, промовисање и заштиту права деце и младих.
Ове године је тако финансирано 50 пројеката установа социјалне заштите и 30 пројеката пружаоца услуга социјалне заштите – удружења грађана.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs