Вести


Потписан анекс споразума о изградњи Технолошког парка у Новом Саду

Нови Сад , 20. мај 2016.
-A A +AПотписан анекс споразума о изградњи Технолошког парка у Новом Саду.

Нови Сад , 20. мај 2016. .

Факултет техничких наука и Природно-математички факултет Универзитета у Новом Саду обележили су данас свој дан. Пригодним свечаностима присуствовали су ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Душан Николић, професори, сарадници, студенти и бројни гости, међу којима и републички министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић и покрајински секретар за науку и технолошки развој Владимир Павлов. Овим поводом, на оба факултета уручене су награде професорима, асистентима и студентима који су остварили запажене резултате у 2015. години.

Уочи прослава Дана факултета, у Ректорату Универзитета, потписан је анекс Споразума о извођењу радова и вршењу стручног надзора над изградњом објекта Технолошког парка Универзитета у Новом Саду. Уговорне стране су: у име Републике Србије – Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у име АП Војводине – Покрајински секретаријат за науку и технолошки развој, у име Универзитета у Новом Сади – Факултет техничких наука и ЈУП „Истраживање и развој“ из Београда, основаног од стране Владе Србије за спровођење пројекта истраживања и развоја у јавном сектору.

Вредност пројекта изградње Технолошког парка износи 12,5 милиона евра. Европска инвестициона банка, преко ЈУП „Истраживање и развој“, уложиће 9,23 милиона евра, односно 73,33 одсто од вредности извођења радова, а Универзитет у Новом Саду, Факултет техничких наука, 3,3 милиона евра, односно 26,67 одсто.

Ова, 2016. година, како се могло чути, јесте година почетка изградње Технолошког парка, који је изузетно важан за развој науке у АП војводини и Републици Србији. Према плановима, рок за завршетак градње је две године.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs