Вести


Потписан документ о сарадњи између АП Војводине и Дистрикта Штутгарт

Нови Сад , 01. август 2019.
-A A +AПотписан документ о сарадњи између АП Војводине и Дистрикта Штутгарт.

Нови Сад , 01. август 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Већа Дистрикта Штутгарт Волфганг Рајмер, потписали су данас Изјаву о намерама о сарадњи између АП Војводине и Дистрикта Штутгарт.
Потписници су се сагласили да ће постојеће добре односе између АП Војводине и Дистрикта Штутгарт, интензивирати посебно у областима пољопривреде и образовања, али и регионалног и руралног развоја као и успостављања снажнијег партнерства између локалних самоуправа и размени запослених.

„Циљ нам је да сарадња са овим еконмски најснажнијим дистриктом Баден-Виртемберга буде још конкретнија и практичнија са што више резултата, и да постојећи ниво сарадње унапредимо и подигнемо на виши ниво“, казао је председник Мировић.

Он је подсетио да се немачке компаније налазе при самом врху страних директних инвестиција у АП Војводини и да укупно у Републици Србији запошљавају готово 60.000 радника, што показује колико је значајан немачки привредни допринос Србији.

„Баден-Виртемберг и Дистрикт Штутгарт представљају једну од најразвијених области у Европи. Ова сарадња реализоваће се и интензивирати у наредних седам година и представља изузетну шансу за Републику Србију и АП Војводину, за наше развојне потенцијале и ми ћемо ту шансу искористити“, истакао је председник Мировић.

Оно што је Баден-Виртемберг за СР Немачку то је АП Војводина за Републику Србију“, казао је председник Већа Дистрикта Штутгарт Волфганг Рајмер данас у Покрајинској влади и додао да Немачка има изузетне трговинске односе са Републиком Србијом које ће унапредити разменом искустава индустријских и привредних комора и свих других области од заједничког интереса наше две регије.

Дистрикт Штутгарт је један од четири административна дистрикта у Баден-Виртембергу, седиште је компанија попут Даимлера, Поршеа, Боша и једна је од водећих економских области у свету.

Данашњем догађају присуствовао је и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs