Вести


Потпредседник Иван Ђоковић: Комерцијализација знања, искустава и ресурса замајац у области предузетништва

Сремски Карловци , 12. мај 2017.
-A A +AПотпредседник Иван Ђоковић: Комерцијализација знања, искустава и ресурса замајац у области предузетништва.

Сремски Карловци , 12. мај 2017. .

Трећи Сајам предузетништва средњошколаца АП Војводине, отворен је данас у просторијама Високе школе струковних студија за менаџмент и пословне комуникације у Сремским Карловцима, која је и организатор ове манифестације, а уз подршку Општине Сремски Карловци и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам. Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар Иван Ђоковић, отворио је манифестацију указавши на значај популаризације предузетништва и модела понашања код младих у оквиру "деценије предузетништва" која је тек започела.

"Овакве манифестације су пожељне и кључне за развој предузетништва. Повезивање научне мисли и привреде јесте замајац у области предузетништва, јер предузетништво не представља само скуп знања и вештина у циљу изласка на тржиште и стварање нове вредности, већ представља стил живљења. Нови квалитет живљења на локалном нивоу подразумева да су сви усмерени ка комерцијализацији знања, искустава и ресурса којима располажемо", рекао је потпредседник Ђоковић, додавши да су овакве и сличне манифестације неопходне како би се схватило да се једино исправном употребом сопствених ресурса и изласком на нова тржишта могу обезбедити средства која су услов за даљи развој и просперитет.

Сајам предузетништва је такмичарског карактера и прилика је за ученике средњих школа са територије АП Војводине да изложе своја идејна решења или готов производ и да за њега креирају бизнис план, презентацију и изглед изложбеног простора, док ће најбољи тимови бити награђени. Истога дана у Школи се организују и Дани отворених врата, у оквиру којих ће будући студенти имати прилику да се упознају са студијским програмима и радом Високе школе.

Такмичари се надмећу у неколико категорија и то у категорији најиновативнији производ, достигнуће, најинвентивнији бизнис план, најлепши штанд и најбољи наступ. За идејно решење производа или готов производ који освоји прву награду на Сајму, НВО "HUB9" и Висока школа ће се потрудити да пронађу моделе подршке и подстицаја, а кроз пројектне конкурсе.

Председник општине Ненад Миленковић је нагласио да су Сремски Карловци увек представљали кључно место за слање поруке у погледу религије, културе, те туризма и угоститељства, стога је данашњи сајам прилика да такмичари размене идеје, при чему млади људи стварају идеју о личној аутономији, бризи о породици и заједници у којој живе. Миленковић је истакао да данашња порука произилази из идеје да у младима преовладава позитивна мисао о предузетништву, што им пружа могућност за самоостварење и бољу будућност.

Према речима организатора, јачање предузетничког духа, кроз пословање малих и средњих предузећа, а кроз подстицај и афирмацију омладинског предузетништва и едукације о значају промоције сопствене пословне идеје, кључни је инструмент у унапређењу привредне климе у АП Војводини.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за привреду и туризам

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs