Вести


Потпредседник Иван Ђоковић на обележавању века од формирања Чехословачке у граду Оломоуц

Нови Сад , 02. септембар 2018.
-A A +AПотпредседник Иван Ђоковић на обележавању века од формирања Чехословачке у граду Оломоуц.

Нови Сад , 02. септембар 2018. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, борави у радној посети Чешкој Републици, у седишту Оломоуцког краја, где се ове године обележава 100 година од формирања Чехословачке. Ову значајну годишњицу јуче су обележиле многе активности и пријем, обогаћени културно-уметничким садржајем.

Овом приликом, Ђоковић се састао са гувернером Оломоуцког краја, Ладиславом Оклештеком, и представницима из регионалне владе, при чему су дискутовали о унапређењу односа Војводине и Оломоуцког региона, као и о продубљивању послевне, политичке, привредне и културне сарадње.

АП Војводина и чешки Оломоуцки крај, који је један од тринаест чешких области, највиших подручних управних јединица у Чешкој, потписали су Споразум о сарадњи у децембру 2003. године, руководећи се међународним уговорима и споразумима између Савезне Републике Југославије и Чешке Републике.

Ова регионална сарадња представља незаобилазан фактор културног, социјалног и привредног развоја оба региона са циљем продубљивања односа стварањем услова за развој ефективне сарадње међу институцијама, привредним субјектима и друштвеним организацијама и осталим институцијама у области привреде, предузетничке делатности, туризма, културе и уметности, науке, технолошког развоја, школства, омладине, спорта, здравства и социјалне заштите, као и заједничког учешћа на изложбама и сајмовима.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs