Вести


Потпредседник Иван Ђоковић у општини Бечеј о потенцијалима индустријске зоне

Бечеј , 09. фебруар 2017.
-A A +AПотпредседник Иван Ђоковић у општини Бечеј о потенцијалима индустријске зоне.

Бечеј , 09. фебруар 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, приликом данашње посете општини Бечеј, обишао је индустријску зону, где су му представљени инфраструктурни и инвестициони потенцијали зоне, те могућности за даље унапређење и модернизацију. Ђоковић је са председником општине Драганом Тошићем разговарао и о другим инфраструктурним пројектима, те о плановима и програмима општине Бечеј у 2017, као и о подстицајним мерама и могућностима за унапређење сарадње између Покрајинског секретаријата привреду и туризам и те општине.

Потпредседник Ђоковић је истакао да су у разговору са руководством општине Бечеј сагледани капацитети и могућности како привредне, туристичке, тако и саобраћајне инфраструктуре, попут пристана на Тиси, туристичког пројекта Тиски врбак, бициклистичке стазе и друго. Додао је да постоји значајан потенцијал за развој индустријске зоне у Бечеју, као и могућности за реализацију подстицајних програма за ново запошљавање, подршку привредницима почетницима у бизнису и друго.

Ђоковић је даље додао да се у локалним самоуправама у Војводини може препознати нова врста енергије, која је условљена превасходно доласком нових људи, а самим тим и нове динамике рада и функционисања, те повезивања са покрајинском, односно републичком владом, како би ефикасно пратили развојну политику.

"Долази до креативних промена, које се не огледају само у креативном решавању проблема, већ у увођењу нових алата покрајинске управе за додатно запошљавање и привлачење инвестиција, што на дуже стазе представља одржив систем. Потребно је поменуто употпунити коришћењем републичких ресурса како би се подигла атрактивност локалних самоуправа за нове инвестиције, али и за локални развој и локално запошљавање постојећих кадрова који се налазе на бироу", истакао је потпредседник Ђоковић.

Он је додао да Покрајински секретаријат за привреду и туризам, у оквиру надлежности, настоји да преко конкурса и јавних позива, како у домену привреде путем капиталних и текућих субвенција, тако и кроз област туризма и програме мера активне политике запошљавања, усмерава средства сходно степену развијености локалних самоуправа, што је један од критеријума за доделу средстава.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за привреду и туризам

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs