Вести


Потпредседник Милићевић и министарка Секулић о унапређењу економске сарадње

Нови Сад , 14. мај 2019.
-A A +AПотпредседник Милићевић и министарка Секулић о унапређењу економске сарадње.

Нови Сад , 14. мај 2019. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и министарка економије у Влади Црне Горе Драгица Секулић сагласили су се током данашњег сусрета у Новом Саду да укупни економски односи Србије и Црне Горе бележе тренд раста, те да постоји простор за даље унапређење сарадње.

У разговору је оцењено да простор за сарадњу Црне Горе и АП Војводине постоји посебно у области пољопривреде и примени нових технологија у пољопривреди, у прехрамбеној индустрији, али и другим економским гранама.

Милићевић је нагласио да сарадња српске и црногорске привреде из године у годину расте, те да је за наше привреднике, Црна Гора као тржиште, веома интересантна, посебно имајући у виду чињеницу да је реч о растућој туристичкој дестинацији.

Потпредседник Милићевић и министарка Секулић су у разговору оценили да је у обостраном интересу формирање заједничке туристичке понуде Србије и Црне Горе, али и других земаља у региону, према великим светским дестинација из којих долазе туристи.

„Ту можемо заједнички да постигнемо бољи квалитет туристичке понуде и привучемо све више туриста“, казао је Милићевић.

Министарка Секулић је навела да је четвртина црногорског увоза из Србије, и додала да охрабрује што извоз из Црне Горе у Србију такође бележи раст.

„Када је реч о Војводини, робна размена је у прошлој години порасла за 11 милиона евра у односу на 2017, што показује да све чешћа комуникација наших привредника даје позитивне резултате“, нагласила је министарка Секулић.

Политичко-привредна делегација из Црне Горе борави у Новом Саду у оквиру 86. Међународног пољопривредног сајма, где велики број црногорских компанија има прилику да представи своје производе и услуге.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs