Вести


Потпредседник Милићевић уручио Михизову награду Димитрију Коканову

Нови Сад , 17. октобар 2017.
-A A +AПотпредседник Милићевић уручио Михизову награду Димитрију Коканову.

Нови Сад , 17. октобар 2017. .

Потпредседеник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је вечерас у Српској читаоници у Иригу Димитрију Коканову овогодишњу Награду за драмско стваралаштво „Борислав Михајловић Михиз“.

Михизова награда додељује се ове године по тринаести пут, под покровитељством Покрајинске владе и Министарства културе, а међу њеним лауреатима су најзначајнија имена српске драматургије. Уручујући награду овогодишњем лауреату, потпредседник Милићевић је нагласио да је веома важно да се награда додељује овде, у иришкој Српској читаоници, која је основана 1842. године и која је једна од најзначајнијих тачака наше културне мапе у целини.

„Михиз никада није заборавио свој завичај, и завичај није заборавио Михиза, а део тог заслуженог незаборава јесте обнова Михизове родне куће, овде у Иригу, коју помаже Покрајинска влада“, рекао је Милићевић.

Примајући награду, Димитрије Коканов истакао је да ићи Михизовим стопама значи бавити се позориштем у свим његовим сегментима, а пре свега речима и делима.

Иако припадник млађе генерације савремених српских драматичара, иза себе има већ утемељен драмски опус, како је образложио жири, у чијем саставу су били редитељка Ксенија Крнајски, позоришна критичарка Даринка Николић и Светислав Јованов, театролог и председник жирија.

Фонд „Борислав Михајловић Михиз“основан је у Српској читаоници у Иригу 2005. године, са циљем да се установи годишња Награда за драмаско стваралаштво, која носи име нашег великог драмског писца, драматурга и књижевног критичара.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs