Вести


Потпредседник Милићевић: „Подстицајним мерама Покрајинске владе омогућавамо равномеран развој свих делова Војводине“

Нови Сад , 06. април 2017.
-A A +AПотпредседник Милићевић: „Подстицајним мерама Покрајинске владе омогућавамо равномеран развој свих делова Војводине“.

Нови Сад , 06. април 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је данас са покрајинским секретаром за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вуком Радојевићем уговоре председницима локалних самоуправа које су оствариле право на бесповратна средства по основу два конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Уговорима урученим у Клубу посланика у Скупштини АП Војводине, 9 локалних самоуправа средства ће добити за уклањање дивљих депонија с пољопривредног земљишта и привођење намени тог земљишта, док ће по конкурсу за доделу средстава за суфинансирање изградње и реконструкције водних објеката у јавној својини, средства за пројекте добити 11 локалних самоуправа.

Потпредседник Покрајинске владе честитао је председницима локалних самоуправа на доброј припреми пројеката и конкурсне документације и позвао их да буду спремни да и убудуће учествују и на покрајинским и републичким конкурсима, чиме ће допринети развоју својих средина и побољшању живота у њима, а истовремено стварати и бољи амбијент за долазак и домаћих и страних инвеститора.

„Покрајинска влада је приликом свог формирања у први план ставила бржи економски развој Покрајине у склопу бржег економског развоја Републике Србије, у чему је посебно значајан приоритет да регионални развој буде равномеран на целој територији Покрајине, у свих 45 локалних самоуправа“, рекао је Ђорђе Милићевић. „Два данашња конкурса, уклањање дивљих депонија са пољопривредног земљишта и његово стављање у функцију, као и изградња фекалне канализације и објеката водопривреде, јесу мере политике руралног развоја и неке су од кључних мера које ће поништити разлику у неравномерној развијености локалних самоуправа“, рекао је потпредседник Милићевић.

Потпредседник Покрајинске владе је нагласио чињеницу да је овогодишњи буџет Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство - у износу од више од 8 милијарди динара - већи него претходних година, чиме се јасно показује однос Покрајинске владе према овој грани привредне делатности. Он је додао и то да Покрајинска влада значајне мере подстицаја усмерава и другим делатностима, кроз друге секретаријате и фондове, као и да се на свим тим активностима интензивно ради.

Како је данас рекао покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, реализација акције уклањања дивљих депонија са државног пољопривредног земљишта започета је у другој половини 2016. године, као нова мера нове Покрајинске владе. Захваљујући овој мери, прошле године је отпад уклоњен са око 170 000 м2 дивљих депонија. „Ова мера, као и остале мере Секретаријата за пољопривреду заслужује континуитет, јер се њима води рачуна о потребама насељених места и доприноси подизању квалитета живота на селу и у мањим срединама“, рекао је Радојевић.

Ове године, за уклањање депонија са државног пољопривредног земљишта Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство обезбедио је 15 милиона динара. Уз учешће локалних самоуправа које су на конкурсу оствариле право на средства из буџета – Апатин, Алибунар, Бела Црква, Вршац, Жабаљ, Ириг, Кикинда, Нови Кнежевац, Суботица – отпад ће бити очишћен сa око 260 000 м2 дивљих депонија, а укупна вредност чишћења износиће 23.9 милиона динара.

По конкурсу за доделу средстава за суфинансирање изградње и реконструкције водних објеката у јавној својини, у 2017. години, за 14 пројеката у износу од 132.5 милиона динара средства је за насељена места на својој територији добило 11 локалних самоуправа – Апатин, Бачка Топола, Беочин, Бечеј, Вршац, Ковин, Нови Бечеј, Панчево, Пећинци, Сента и Стара Пазова. Како је у буџету од предвиђених 150 милиона динара преостао износ од 17.5 милиона динара, тај износ ће бити укључен у наредни конкурс и вероватно бити објављен у другој половини ове године.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs