Вести


Потпредседник Ђоковић отворио међународну конференцију о одрживом туризму

Нови Сад , 10. новембар 2017.
-A A +AПотпредседник Ђоковић отворио међународну конференцију о одрживом туризму.

Нови Сад , 10. новембар 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић отворио је данас 9. Регионалну конференцију о одрживом туризму, предузетништву и локалном економском развоју.

Циљ ове дводневне међународне едукације је размена искустава у сегменту одрживог туризма, која треба да допринесе креирању модела за подизање конкурентности туристичке дестинације, унапређењу дестинацијског менаџмента, те афирмацији концепта smart дестинација.

Ђоковић је отварајући скуп истакао да је одржив начин живљења, као и одрживи туризам, концепт развоја чији је циљ да се будуће генерације заштите, и да сачувамо све оно што смо наследили.

„Туризам је област која се динамично развија, поготово у Војводини, а развој који је бржи од очекиваног, запажен је чак и у деловима Републике Србије, који не важе за традиционално туристичке регије. Стога је важно да приликом ,,јурења профита“ од стране туристичке привреде, не смемо заборавити шта је то што треба да сачувамо - да не контаминирамо ни имовину, животну средину, храну, нити културно-историјско наслеђе“, истакао је Ђоковић и додао да су овакви скупови важни за дефинисање циљева у склопу одрживог начина коришћења природиних ресурса.

Ђоковић је додао и да Покрајински секретаријат за привреду и туризам подржава микро и мале предузетнике који се у оквиру својих делатности баве унапаређењем туризма.

,,Конкурс који је у току, а који је расписан као подршка привредним друштвима и предузетницима, и који је проширен и на угоститељски део привреде, креиран је тако да се прави ресурси развијају, а да помогнемо оне локалне самоуправе које су недовољно развијене,путем прве покрајинску стратегије развоја туризма на којој тренутно радимо“, указао је Ђоковић.

Конференцију посвећену одрживом развоју туризма, која се одржава у Ректорату УНС-а, организују Центар за истраживања и студије туризма, под покровитељством Покрајинског секретаријата за привреду и туризам,у сарадњи са Градом Новим Садом, Министарством трговине, туризма и телекомуникација, Немачком агенцијом за међународну сарадњу (ГИЗ) и другим партнерима из академског, јавног и приватног сектора.

Тим поводом, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, примио је данас директорицу Светске туристичке организације за Европу, Изабел Гарана, и високе представнике из сектора туризма владе Републике Србије, Црне Горе, Румуније, Бугарске, Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Републике Српске, и других.

На састанку су разматране квантитативне и квалитативне промене у сфери туризма, које се, пре свега, манифестују у динамичном расту туристичког промета, глобализације туристичког тржишта, стварању нових флексибилнијих видова услуга, а у вези са туристичким кретањима.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs