Вести


Потпредседник Ђоковић примио делегацију кинеске покрајине Џеђанг

Нови Сад , 28. јун 2018.
-A A +AПотпредседник Ђоковић примио делегацију кинеске покрајине Џеђанг.

Нови Сад , 28. јун 2018. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић примио је делегација града Лишуи из кинеске Покрајине Џеђанг, која први пут борави у званичној посети Републици Србији.

Ова посета је од изузетног значаја, с обзиром да од укупно 6.000 Кинеза, који живе и раде у Србији, око 4.500 је управо из града Лишуи.

Посета Србији је реализована са циљем да се обиђу сународници, размене искуства, али и ради стратешког повезивања са локалним самоуправама, при чему би се оснажиле постојеће пријатељске, традиционалне и пословне везе и изградили мостови између Србије и града Лишуи.

Потпредседник Иван Ђоковић је истакао да је, осим изузетне политичке сарадње која је успостављена између НР Кине и Републике Србије, веома важан и лични аспекат, тачније, пријатељство између наше две државе, те да је с Удружењем кинеских привредника Војводине успостављена изузетна сарадња.

,,Србија је препозната као једна од кључних земаља у пројекту ,,Један појас, један пут“. Међутим, од самих политичких односа је далеко битније да је 5.500 Кинеза постало део нашег друштва, постали су наши сународници, наши пријатељи, послодавци, пословни сарадници, који су допринели развоју социјалних заједница чији су део. С обзиром да су највећим делом управо из града Лишуи, може се рећи да су они и носиоци највећег доприноса, који су учинили много на унапређењу привредне климе и пријатељских односа“, рекао је Ђоковић.

Председник Општинског одбора Града Лишуи Кинеске народне политичке консултативне конференције, Чен Руишанг (Chen Ruishang), посебно је истакао значај великог броја становника из града Лишуи који живе у Србији, јер су њихов допринос, рад и залагање далекосежни и драгоцени.

Реч је о узвратној посети званичника града Лишуи нашој покрајини. Потпредседник Ђоковић је, прошле године у октобру месецу, боравио у радној посети НР Кини, где се срео се са представницима јавног, приватног и цивилног сектора Покрајине Џеђанг, њених градова Ханџоу, Нингбо и Лишуи и округа Јинјун.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs