Вести


Потпредседник Ђорђе Милићевић примио делегацију Града Пекинга

Нови Сад , 17. новембар 2017.
-A A +AПотпредседник Ђорђе Милићевић примио делегацију Града Пекинга .

Нови Сад , 17. новембар 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас високу политичко-привредну делегацију Града Пекинга (НР Кина), на челу са генералним директором пекиншке Комисије за здравство и планирање породице Фанг Лаи Јингом.

Данашњи сусрет уследио је за само два месеца након сусрета градоначалника Пекинга Чен Ђининга са председником Покрајинске владе Игором Мировићем у Новом Саду, када је оцењено да постоје значајне могућности за сарадњу АП Војводине и Града Пекинга.

Милићевић и Фанг Лаи Јинг су се сложили да је данашњи састанак искорак у конкретизацији идеја о сарадњи.

Милићевић је саговорнике из Пекинга упознао са потенцијалнима Војводине за постизање врхунских резултата у области пољопривреде, убрзаним развојем ИТ сектора, као и значајним потенцијалима за сарадњу у области здравства и науке и указао да је Покрајинска влада спремна за пружање пуне подршке у реализацији конкретних заједничких пројеката.

Делегација Града Пекинга, у којој су били и представници „Тонг Рен Танг групе“, која се бави производњом кинеских традиционалних лекова већ више од три века и представља кинески национални фармацеутски бренд, показала је интересовање за могућност гајења лековитог биља у АП Војводини за потребе кинеске традиционалне медицине.

Након размене идеја Милићевић и Фанг Лаи Јинг закључили су да ће наредни састанци бити ускоро организовани на нивоу радних тимова о конкретним пројектима.
На састанку у Покрајинској влади, учествовали су покрајински секретари доц. др Зоран Гојковић, мр Вук Радојевић и Огњен Бјелић, представници Развојне агенције Војводине и Института за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“.

У делегацији Града Пекинга били су и представници Управе за кинеску традиционалну медицину, Канцеларије за спољне послове Пекинга и Центра за међународно размену у области кинеске традиционалне медицине.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs