Вести


Потпредседник Њилаш у Апатину

Апатин , 31. август 2016.
-A A +AПотпредседник Њилаш у Апатину.

Апатин , 31. август 2016. .

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш и заменик покрајинског секретара Милан Ковачевић, посетили су јуче општину Апатин.

Делегацију секретаријата примио је председник општине Радивој Секулић. Секретар је овом приликом истакао да ће се и убудуће наставити сарадња секретаријата и општине Апатин, а биће и успешнија, делотворнија и због садашње стурктуре власти: „Нема затворености на релацији република-покрајина-локална самоуправа. Могућости су сада боље за адекватно праћење општине и његових потреба на пољу образовања, обнављања школских и пратећих објеката. Припрема се и нови инвестициони план, а код капиталних улагања приоритет ће имати мање локалне самоуправе и села.“

Поред председника општине, састанку су присуствовали и Илона Пелт, заменица шефа посланичке групе СВМ у Скупштини АПВ, Иштван Петер, саветник градоначелника општине Апатин, Атила Ходовањ, члан општинског већа и Шандор Чикош, председник општинског одбора за образовање.

Челници секретаријата су са својим домаћинима и у пратњи директора Петра Поповића обишли Техничку школу са домом ученика и погледали радове на реконструкцији котларнице која је прошле године у експлозији, а у којој је једно лице изгубило живот, уништена до темеља. Покрајински секретар, Михаљ Њилаш је рекао да је задовољан реконструкцијом овог објекта и најавио још једном даља улагања покрајине у образовне установе.

Иначе, пројекат реконструкције котларнице вредан је преко 10 милиона динара: већином је финасиран средствима покрајине у износу од 6.800.000,00 динара, средствима Министарства просвете од 1 милиона динара, локалне самоуправе која је учествовала са 1.400.000,00 динара и новцем од осигуравајућих компанија на који се рачуна у износу од 1.100.000,00 динара.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs