Вести


Потпредседник Ћурчић у Суботици и Сенти о креирању привредног амбијента за отварање нових радних места

Нови Сад , 27. мај 2021.
-A A +AПотпредседник Ћурчић у Суботици и Сенти о креирању привредног амбијента за отварање нових радних места.

Нови Сад , 27. мај 2021. .

Потпредседник Покрајинске владе и председник Савета за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине Бранко Ћурчић посетио је данас Суботицу и Сенту, где се разговарало о активностима које треба да допринесу одрживости инвестиционог нивоа у Покрајини и креирању привредног амбијента за отварање нових радних места.

Потпредседник Ћурчић је у разговору са председником Општине Сента Рудолфом Цегледијем и чланом Градског већа задуженим за привреду у Суботици Срђаном Самарџићем истакао да је циљ посета војвођанским градовима и општинама да се размене информације о актуелној ситуацији у привреди и економским кретањима.

Акценат је, како је Ћурчић навео, на развијању индустријских зона како би се привукли страни и домаћи улагачи, затим на унапређењу рада постојећих и отварању нових бизнис инкубатора, као и на развоју женског и социјалног предузетништва.

Потпредседник је обишао и бизнис инкубаторе у Суботици и Сенти, који већ деценију и по пружају подршку развоју малих и средњих предузећа и предузетништва, обезбеђивањем техничких, пословних и образовних услуга. Пословни инкубатор у Сенти данас има три станара која се баве производњом односно услугама – шивењем одеће, производњом предмета од дрвета и књиговодством. У суботичком бизнис инкубатору послује девет предузећа, која запошљавају 50 радника. Ова предузећа баве се производњом намештаја, информатичком обуком, туризмом.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs