Вести


Почела испорука грађевинског материјала за 47 породица које су добилe средства за ову намену путем Фонда за избегла, прогнана и расељена лица

Нови Сад , 31. август 2020.
-A A +AПочела испорука грађевинског материјала за 47 породица које су добилe средства за ову намену путем Фонда за избегла, прогнана и расељена лица.

Нови Сад , 31. август 2020. .

Данас је почела испорука грађевинског материјала за побољшање услова становања за 47 породица које су средства за ову намену оствариле у јуну ове године, путем Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима.

Тим поводом, председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је породицу Рељић, избеглу из Сиска, која гради кућу у Лединцима.

„Покрајинска влада је преко Фонда у протекле четири године успела знатно да увећа средства за помоћ избеглим и расељеним лицима. Сва средства за све програме су бесповратна. Велико је задовољство видети нови почетак за ову и све друге породице које смо помогли“, казао је Мировић.

Он је подсетио на то да Покрајинска влада реализује и бројне друге конкурсе за помоћ избеглим и расељеним лицима, попут програма за куповину сеоских кућа.

Председник је оценио да је Покрајинска влада у протекле четири године водила одговорну социјалну политику.

„Више од милијарду динара издвајамо годишње за област социјалне политике. Имамо континуитет улагања и из године у годину повећавамо средства за ове намене“, изјавио је Мировић, истичући да је мандат ове владе обележила и добра сарадња са
Комесаријатом за избеглице и миграције.

Директор Фонда за избегла, прогнана и расељена лица Душко Ћутило казао је овом приликом да је за програме стамбеног збрињавања Покрајинска влада од 2016. године издвојила 120 милиона динара.

Предраг Рељић захвалио је Покрајинској влади и Фонду што ће, како је навео, након 25 година подстанарског живота његова четворочлана породица добити кров над главом.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs