Вести


Пољопривредним стручним службама у АП Војводини додељено 179 милиона

Нови Сад , 26. фебруар 2021.
-A A +AПољопривредним стручним службама у АП Војводини додељено 179 милиона.

Нови Сад , 26. фебруар 2021. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас уговоре вредне 179 милиона динара за финансирање обављања саветодавних и прогнозно-извештајних послова у заштити биља на територији АП Војводине у 2021. години.

Бесповратна средства добило је 12 пољопривредних стручних служби, и то за реализацију активности из програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, те подршке у спровођењу пољопривредне политике и политике руралног развоја.

Секретар Божић је овом приликом истакао да пољопривредне стручне службе имају апсолутну подршку Покрајинског секретаријата за пољопривреду, и позвао их да својим сугестијама и предлозима допинесу још бољој сарадњи, нарочито у сегменту који се тиче њиховог рада.

„Заједничким радом и заједничким доношењем одлука унапредићемо нашу сарадњу“, казао је Божић и додао да је циљ ресорног секретаријата да, како са пољопоривредним стручним службама, тако и са пољопривредним произвођачима, локалним самоуправама и другим корисницима средстава, креира конкурсе који ће подржати њихове најважније пројекте и програме.

На јавном позиву Секретаријата за пољопривреду подржане су активности пољопривредних стручних служби из Новог Сада, Вршца, Бачке Тополе, Руме, Сомбора, Панчева, Суботице, Врбаса, Зрењанина, Кикинде, Сремске Митровице и Сенте.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs