Вести


Први „Донаторски фруштук“ на Међународни дан сеоских жена

Нови Сад , 15. октобар 2019.
-A A +AПрви „Донаторски фруштук“ на Међународни дан сеоских жена.

Нови Сад , 15. октобар 2019. .

Поводом Поводом 15. октобра – Међународног дана сеоских жена у холу Покрајинске владе организован је први „Донаторски фруштук“, чији је циљ представљање удружења жена са села и прикупљање средстава за наставак њиховог рада.

У име Покрајинске владе учеснице и организаторе „Донаторског фруштука“ поздравио је покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић. Обраћајући се присутнима, Вулетић је рекао да је последњих година приметан тренд оснаживања жена и програма подршке женском предузетништву. Он је истакао да је Покрајинска влада кроз активности Завода за равноправност полова и Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова међу првима започела програме подршке.

Оснаживање жена у оквиру програма Покрајинске владе има циљ да се сачувају од заборава традиционални војвођански послови и производи, али и да се младима пренесу праве вредности. „Жеља нам је“, рекао је Предраг Вулетић, “и да вама, вредним женама широм Војводине, помогнемо да се организујете, покажете своје умеће и нађете начин да продајом својих производа помогнете својим породицама, као што су жене одувек чиниле.“

Првом „Донаторском фруштуку“ присуствовала је и покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, која је у изјави за медије рекла: „Подршка женама на селу, које су данас презентовале своје активности у холу Покрајинске владе и под слоганом "Јака жена – снажно село" јесте довољан разлог да се сви заједно укључимо у њихово оснаживање."

Овај први организовани "Донаторски фруштук", нагласила је Милошевићева, јесте један од начина да се како секретаријати Покрајинске владе, тако и привредници и сви они који имају могућности, помогну у ономе што су представнице ових 15 удружења сеоских жена навеле као приоритете, а богатство које оне нуде у својим удружењима, било да се ради о пољопривредним производима, било о туризму, култури и свим другим садржајима, јесте право благо које оне стварају.

Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs