Вести


Предложен ребаланс покрајинског буџета увећан за 3,71 милијарду динара

Нови Сад , 25. август 2021.
-A A +AПредложен ребаланс покрајинског буџета увећан за 3,71 милијарду динара.

Нови Сад , 25. август 2021. .

Покрајинска влада, на данашњој седници којој је председавао Игор Мировић, предложила је ребаланс покрајинског буџета за 2021. годину у обиму од 81,36 милијарди динара, што представља повећање за 3,71 милијарду динара, односно 4,8 % у односу на актуелни буџет.

Предложеним ребалансом капитални део буџета повећан је и износи 19,41 милијарду динара. Буџет се повећава из оног његовог дела који представља највећи потенцијал, а то су порески приходи - приходи од пореза на зараде и пореза на добит, што је најдиректнији показатељ стања запослености, висине просечних плата и профитабилности привреде.

Предлог одлуке о ребалансу упућен је Скупштини АП Војводине.

За превремену отплату јавног дуга насталог у време претходне админстрације, из покрајинског буџета биће усмерено 900 милиона динара, чиме ће се знатно смaњити оптерећење буџета за 2022. и 2023. годину.

Овим ребалнсом предвиђена су издвајања за капиталне пројекте пре свега, у областима, привреде и водопривреде, здравства, образовања и културе, развоја спорта и социјалне и демографске политике.

Водопривредним предузећима биће усмерено 600 милиона динара за инвестиционе радове и одржавање водних мрежа.

За подстицаје привредном и туристичком развоју и подршку женском предузетништву и малим и средњим предузећима, опредељено је укупно 357 милиона динара.

За реконструкцију и адаптацију зграде очне клинике Клиничког центра Војводине обезбеђено је 310 милиона динара.

Обезбеђен је и новац за почетак радова на изградњи Студентског културног центра у Новом Саду, као и за реконструкцију, адаптацију и санацију три дома културе – у Велебиту, Голубинцима и Ловћенцу.

Овим ребалансом, предвиђена су и улагања за опремање Научно-технолошког парка у Новом Саду након завршетка друге фазе радова који се очекују крајем септембра, као и за санацију објеката и простора које користе основне и средње школе у АП Војводини.

Велика улагања предвиђена су и за доградњу и реконструкцију Дома за душевно оболела лица у Чуругу као и за друге домове социјалног старања и установе социјалне заштите које воде бригу о деци.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs