Вести


Предраг Вулетић обишао домско одељење у Куцури

Нови Сад , 21. април 2017.
-A A +AПредраг Вулетић обишао домско одељење у Куцури.

Нови Сад , 21. април 2017. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић у склопу редовних активности Секретаријата, обишао је данас домско одељење у Куцури.

Домско одељење у Куцури, функционише у у саставу Геронтолошког центра Врбас и намењено је за смештај независних и полузависних покретних корисника. Капацитет одељења је за 30 корисника.

Током обиласка, директорка Геронтолошког центра Радмила Мусић упозанала је покрајинског секретара Предрага Вулетића са стањем у објекту, као и неопходним радовима како би ниво услуга у овом објекту достигао виши ниво.

Део средстава добијених од Покрајинског секретаријата у децембру 2016. Године, биће утрошен за увођење аутоматских јављача пожара, чиме ће овај објекат у Куцури испунити услове за лиценцу.

Геронтолошки центар Врбас за добијање лиценце, по налогу инспектора, треба да догради лифт, санира кров и регулише систем противпожарне заштите, а за ове радове потребно је око 10 милиона динара.

Покрајински секретар је упутио позив представницима ове установе за конкурисање на актуелни конкурс Секретаријата, јер би на тај начин могли обезбедити део средстава за ове потребе.

Директорка Мусић је упознала покрајинског секретара и са делимичном попуњеношћу објекта у Куцури, те евентуалном пренаменом објекта.
С обзиром да је пренамена објекта регулисана Уредбом о мрежи установа социјалне заштите, покрајински секретар је рекао да ће на ту тему разговори бити настављени са представницима ресорног Министарства.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs