Вести


Председник Игор Мировић боравио у радној посети Сремској Митровици

Нови Сад , 27. јул 2017.
-A A +AПредседник Игор Мировић боравио у радној посети Сремској Митровици.

Нови Сад , 27. јул 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић посетио је данас Сремску Митровицу, где се састао са градоначелником Владимиром Санадером. Приликом састанка закључено је да ће се почетком наредне године заједнички приступити бројним новим пројектима у Сремској Митровици попут оних који се односе на уређење центра града, затим реконструкцију школа и предшколских установа.

Мировић је том приликом нагласио да је Сремска Митровица град који се брзо развија и да ће Покрајинска влада бити део тог процеса.

Након завршеног састанка, Мировић и Санадер обишли су Општу болницу Сремске Митровице где су заједно са директором болнице др Живком Врцељом, установили да је неопходна замена постојећег ЦТ апарата из 2008. године. Мировић је такође нагласио да ће Покрајинска влада издвојити средства у висини од око 50 милона динара, за адаптацију појединих одељења болнице која нису у задовољавајућем стању.

Он је рекао да у наредним данима почињу и радови на реконструкцији панчевачке болнице, да предстоји много посла у новосадским клиникама, као и да је у току процес реализације наставка изградње Б и Ц блока Клиничког центра Војводине. Такође, обезбеђене су ангио-сале за готово све велике здравствене центре у Војводини и следи обезбеђивање магнетне резонанце за новосадску Дечију клинику, што је, како је Мировић навео, у складу са политиком Покрајинске владе која се посвећено бави ревитализовањем здравства.

Председник Покрајинске владе и градоначелник обишли су и градилште подвожњака и комплекс саобраћајница који треба да повеже индустријску зону са остатком града, а који заједнички финансирају Покрајинска влада и град Сремска Митровица.

„У будућности ће ово бити булевар који ће комуницирати у свим правцима и смањивати постојеће гужве и застоје. Радови теку по плану, а у новембру се очекује завршетак пројекта. Нема кашњења и у финансијском и техничком смислу је све обезбеђено“, закључио је Мировић.

Он је подсетио и на раније изнете планове о почетку изградње великог дечијег комплекса, реконструкцијом комплекса Летенка, који ће бити објекат широке намене и служити свој деци Војводине и дригих делова земље. Почетак пројекта који ће помоћи управо град Сремска Мировица, као и многе друге институције планиран је за другу половину године.

Градоначелник Владимир Санадер изразио је захвалност на посети Покрајинске владе Сремској Митровици и наду да ће пројекти подржани од стране Ребуличке и Покрајинске владе бити завршени у року и на обострано задовољство.

Данашњој радној посети присуствовали су и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, покрајнски секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић, председник Скупштине града Томислав Јанковић, као и председник Одбора за евроинтеграције Скупштине АП Војводине Дмитар Станишић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs