Вести


Председник Мировић на представљању публикације „Ризница укуса Војводине“

Нови Сад , 15. мај 2019.
-A A +AПредседник Мировић на представљању публикације „Ризница укуса Војводине“.

Нови Сад , 15. мај 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић учествовао је данас на панел-дискусији поводом представљања публикације „Ризница укуса Војводине“, истакавши да је у овомиздању сажето оно што АП Војводину чини аутентичном и привлачном.

Циљ издавања публикације је да се на једном месту обједињено представе гастрономска, културна и туристичка понуда АП Војводине.

„Све што је стало у ову ризницу укуса заиста јесте упечатљива потврда једне изузетне традиције, коју су стварали векови и међусобно прожимање народа, што је формирало један специфичан начин живота, богатства, укуса и склада војвођанских различитости“, казао је председник Мировић.

С обзиром на то да је туризам, додао је председник Мировић, једна од најперспективнијих привредних грана и наша велика развојна шанса, јер имамо шта да понудимо, ова публикација биће део укупне туристичке понуде АП Војводине.

Без јаке подршке Покрајинске владе туризам се у АП Војводини не би могао тако брзо развијати, казала је Наташа Павловић, директор Туристичке организације Војводине.

Желели смо да дамо допринос развоју културе, туризма и агрокултуре и свим специфичностима које су карактеристичне за АП Војводину, изјавио је Ђорђо Маркеђани, председник Извршног одбора ДДОР осигурања.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs