Вести


Председник Мировић обишао радове на изградњи регионалног система „Мали Иђош“

Мали Иђош , 19. март 2019.
-A A +AПредседник Мировић обишао радове на изградњи регионалног система „Мали Иђош“.

Мали Иђош , 19. март 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на изградњи регионалног система „Мали Иђош“, којима је уједно и проширена прва фаза изградње система за наводњавање финансираних из „Абу Даби развојног фонда“ у АП Војводини.

Ови радови представљају наставак радова на ископу канала Кула-Мали Иђош, а по њиховом завршетку биће омогућено наводњавање нових 11.500 хектара пољопривредних површина на подручју општина Кула, Врбас, Мали Иђош и Бачка Топола.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да ће завршетком радова на ископу канала у дужини од пет километара бити завршен огроман посао у оквиру прве фазе изградње система за наводњавање, који се финансирају из „Абу Даби развојног фонда“.

„Реализовали смо до сада 11 великих пројеката у оквиру овог програма, реконструисали смо и регионалне и двонаменске системе и обезбедили наводњавање за нових 37.000 хектара пољопривредног земљишта у АП Војводини“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да је предвиђено да у 2019. години почну радови на реализацији друге фазе, нових 18 пројеката финансираних из Абу Даби развојног фонда, чиме ће бити омогућено наводњавање за још 70.000 хектара земљишта.

„Са новим инвестиционим захватом, који је вредан више од шест милијарди динара, планирамо да окончамо овај велики и важан посао на најбољи начин и на корист наших пољопривредника“, изјавио је председник Мировић, додавши да ће се ове године, поред Баната и Бачке, радити и у Срему.

„Наш циљ је да обезбедимо наводњавање на сваком делу територије у Војводини, како би пољопривредницима обезбедили што боље услове“, рекао је директор ЈВП „Воде Војводине“, Славко Врнџић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs